Contact  |  Veel gestelde vragen  |  Vragen? 088 - 472 15 16 (lokaal tarief)

Container huren

Heeft u vragen over het huren van een container?

Tarieven na huurvrije periode

Bij Stiho-afval.nl hanteren wij een huurvrije periode van 4 weken (20 werkdagen).

5 dagen voordat uw huurvrije periode afloopt ontvangt u van ons een herinnering en vragen wij u een ophaal of wisselopdracht in te voeren. Zodra u het kalendertje raadpleegt ziet u dat wij rekening houden met een aantal 'coulance' dagen. 

De container langer nodig? Dan kan uiteraard. U hoeft dan niets te doen. Wij sturen u een factuur voor de huur per maand. Aan het eind van deze betaalde huurperiode ontvangt u wederom een herinnering en gelden de hierboven beschreven berekening opnieuw.

Tarieven per 4 weken na huurvrije periode: 

2,5 - 4 m3 bouwcontainer € 30,00

6 - 8 m3 bouwcontainer € 38,00

9 - 10 m3 bouwcontainer (dicht) € 68,00 

9 - 10 m3 bouwcontainer (open) € 61,00

bovenstaande tarieven zijn exclusief BTW

Verhuren jullie ook rolcontainers voor bedrijfsafval?

Ja zeker, wij doen dit in samenwerking met www.mkb-afval.nl. Zij plaatsen nieuwe rolcontainers in heel Nederland tegen scherpe all-in tarieven.

TIP: mocht je al een overeenkomst hebben is het de moeite waard om te vergelijken. In sommige gevallen kan dit € 700,00 per jaar besparen. 

Wilt u meteen vergelijken? Pak de laatste factuur van uw huidige inzamelaar en ga naar https://www.mkb-afval.nl/advies/

Waarom mag ik de container tot 20 cm boven de rand vullen?

Hiervoor zijn twee redenen:

Veiligheid: wij willen voorkomen dat het afval tijdens transport van de wagen af valt met alle gevolgen van dien.

Kosten: u betaalt een all-in tarief voor uw bouwcontainer van bijvoorbeeld 6 m3. Indien deze wordt gevuld met een 'kop erop' van nog eens 2 m3 kan dat financieel gezien niet uit.

Indien de chauffeur bepaald dat de container te hoog is geladen en niet veilig kan worden meegenomen, zijn wij genoodzaakt daar een loze rit voor te bereken a € 75.- (ex. BTW).

Kan ik mijn bestelling annuleren/heb ik herroepingsrecht?

Ja, tot 24 uur voor de datum en tijd die waarop de container wordt geleverd kunt u de bestelling annuleren. Dit kan -zonder opgave van reden en kosteloos- telefonisch via de klantenservice of per email (24/7).

De container is geplaatst en ik wil alsnog annuleren. Wat moet ik doen?

Zodra de container is geplaatst is het annuleren/herroeppingsrecht niet meer van toepassing. Wij kunnen wel de container zonder afval weer ophalen, hiervoor wordt een loze rit a € 75,00 (excl. 21% btw) in rekening gebracht.

Indien uw vraag en antwoord hier niet bij staat of u twijfelt over de afvalsoorten die niet via Afval.nl worden afgevoerd? Bel onze deskundige klantenservcie  088 - 475 15 16.